Bel ons:  073-6564309
Hét servicecentrum voor robotmaaiers

Is mijn tuin geschikt?

Is mijn tuin geschikt voor een robotmaaier?

Een robotmaaier biedt heel wat mogelijkheden maar ook enkele beperkingen. In dit artikel bespreken we in welke situaties een robotmaaier al dan niet geschikt is. In de praktijk zijn bijna alle tuinen waar een traditonele maaier gebruikt wordt geschikt voor de moderne robotmaaier. Garden Robotics heeft een breed scala aan maaiers dus we kunnen u goed adviseren welke maaier geschikt is.

 

Is mijn tuin niet te groot?

De nieuwe generatie grote maairobots kan tot 6000 vierkante meter aan. Heeft u een groter grasoppervlak dan 6000 vierkante meter dan is het perfect mogelijk om twee of zelfs meer machines te laten samenwerken. We hebben zelfs systemen die tot 10 maaiers als team samen kunnen laten werken op 1 grasveld.

 

Is mijn tuin niet te klein?

Tegenwoordig zijn er heel betaalbare modellen die ook voor kleine grasvelden geschikt zijn. De jaarkosten liggen daardoor nauwelijks hoger dan bij de traditionele maaiers. Daarnaast kunt u de maaitijd van uw toestel beperken met behulp van een timerfunctie. Is grasmaaien niet uw grootste hobby? Dan kan ook bij een kleine tuin de robot uitkomst bieden. Vaak zult u zien dat uw gazon er beter uit gaat zien bij gebruik van een robotmaaier. Dit komt door de hoge maaifrequentie.

 

Complexe tuinen

Een complexe tuin bevat veel paden, begroeiing, borders of smalle doorgangen. Over het algemeen kan een robotmaaier alles maaien wat u met een traditionele maaier kan.
Loopt uw grasveld door tot tegen een afscheiding, bijvoorbeeld een muur of een hoge border, dan zal er een klein strookje ongemaaid blijven. Deze kanten kunnen met een kantenknipper bijgewerkt worden. Wilt u een stuk tuin niet gemaaid hebben of zijn er hindernissen dan kunt u daar de begrenzingsdraad voor gebruiken om de maaier hier buiten te houden.
Loopt het gras door tot tegen een terras of pad dat op hetzelfde niveau ligt, dan kan de maaier vaak met 1 wiel van het grasveld rijden om zo netjes tot tegen de kanten te maaien. Een aandachtspunt is wel het vrijhouden van het grasveld. Denk hierbij aan speelgoed, maar dennenappels, takken en afgevallen fruit kunnen de maaier ook doen vastlopen.
Er zijn tegenwoordig ook robotmaaiers die geschikt zijn voor oneffen terrein. Veel robotmaaiers zijn geschikt tot hellingen van maximaal 40%. Kleine diepe gaten daarentegen kunnen de machine wel laten vastlopen. Dus probeer dit te voorkomen.

 

Smalle doorgangen en meerdere gazons?

Smalle doorgangen in uw grasveld vormen ook een aandachtspunt bij de keuze van uw robotmaaier. Afhankelijk van het toestel is namelijk een minimale breedte vereist voor de doorgang. Sommige maaiers hebben speciale sensoren die smalle doorgangen herkennen en zelfs automatisch verschillende routes gebruiken om spoorvorming te voorkomen.
Heeft u meerdere grasvelden die afgescheiden liggen van elkaar? Dan kunt u de maaier een deel van de week het ene en een deel van de week het andere deel maaien. Een alternatief is om bijvoorbeeld 2 kleine maaiers aan te schaffen. Bij heel wat modellen kunnen verschillende grasvelden ingesteld worden om te onderhouden. Dit vergt wel wat meer aandacht. Bij sterk versnipperde tuinen met veel losse grasvelden kunt u het beste hier contact opnemen.

 

Andere tuinongemakken?

Langer gras, mos, regenachtig weer en hoge temperaturen? De nieuwe generaties robotmaaiers kunnen hier goed mee overweg. Nieuwe toepassingen in deze maaiers verhogen het gebruiksgemak nog verder. Een regensensor zorgt ervoor dat alleen met droog weer gemaaid wordt, en een botssensor voorkomt dat de maaier tegen bomen of andere obstakels rijdt. De meeste robotmaaiers zijn programmeerbaar. U stelt in wanneer er gemaaid moet worden. En een deel van de maaiers is verbonden met een app zodat u de status van de machine kunt zien en de instellingen van de maaier kunt aanpassen. Op zoek naar een maaier met deze extra’s? Klik dan hier en selecteer de juiste maaier.

 

 
  • Groot assortiment
  • Deskundig advies
  • Service goed geregeld
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Retourneren mogelijk